Nieuwe foto’s: februari en maart 2012

Posted by on apr 9, 2012 in Blog, Fotografie | One Comment
Nieuwe foto’s: februari en maart 2012

Weinig tijd om te fotograferen dus ook weinig nieuw werk. Daarom nu 2 maanden in één blogposting.

Ik heb flink wat reacties op de introductie van mijn fotografie portfolio ontvangen. Een meermaals gevraagde reactie was om meer werk van de portretten van Marli, mijn moeder, te laten zien. Bij deze dus meer.

Het vroor dat het kraakte eind februari, begin maart. Het was zo koud dat zelfs het Spaarne in Haarlem dicht lag en beschaatsbaar was. Het leek echt zo’n Oud-Hollandsch tafereel uit lang vervlogen tijden. De later toegevoegde bruinige tint past daar prima bij, volgens mij.

Zo koud als maart begon zo warm werd het halverwege de maand. Binnen no time begon er van alles te groeien en bloeien zoals de wilg in onze voortuin. In het vroege ochtendzonnetje lichtten de contouren mooi op.

Juist weer bij een bijna ondergaande zon is de foto van de klimmer op de klimmuur in Spaarnwoude gemaakt. Ik had al een paar foto’s van de muur gemaakt zonder dat er mensen aanwezig waren. De contrasten intrigeerden me maar er mistte iets. Dat iets was de man die naast me parkeerde en nog even vlug voordat de zon onderging van de muur wilde afdalen. Precies wat ik nodig had. Wachten op het goede moment loont vaak.

Tijdens een heerlijke wandeling met mijn zoon door het duinlandschap rond Castricum kwamen we langs grote kolonies aalscholvers en zagen we veel ganzen in tweetallen onderweg op zoek naar een geschikte broedplaats. De twee op de bijgesneden foto vlogen totaal synchroon voorbij. Pas tijdens de nabewerking viel de houding me op. Angry birds! Alsof ze net afgeschoten waren met een katapult. Bedenk er zelf de geluidjes maar bij.

Goed, dat was het voor februari en maart, eens kijken wat april me brengen zal.

De foto’s zijn hier te vinden: foto’s 2012

1 Comment

 1. adwen
  10 april 2012

  beste philip,
  wauw! wat een mooie foto’s!
  ‘de kluwen’, ‘spaarne’ en ‘de angry birds’ zijn echt heel mooi gemaakt. dat kan geen toeval zijn. dat zijn foto’s van een prof fotograaf.
  ga zo door!
  dikke knuf van sas en mij
  adwqen

  Reply

Leave a Reply