Nieuwe foto’s: mei en juni 2012

Posted by on sep 20, 2012 in Blog, Fotografie | No Comments
Nieuwe foto’s: mei en juni 2012

Ondanks de HD crash toch nog een paar foto’s die ik de moeite waard vind om te plaatsen.

In mei had ik flink wat vrije dagen met mooi weer. Dagen waarop ik de duinen inging. Dennenappels die geurig ruiken, de heide paars in bloei, alles mooi in de omgeving van Groet.

Brantôme, Frankrijk

Thuis bloeiden de planten van de buren over de schutting. Mooie blauwe lucht, de bloemen nog in de knoppen behalve één.

Vanuit een laag standpunt en liggend op de bank geschoten. Werkt best wel goed bij bloemen merk ik.

Tip: fotografeer bloemen van onderen met de zon er doorheen zoals in het voorbeeld hiernaast

In juni zijn we naar Brantôme in Frankrijk geweest. Heerlijk kamperen. Veel gefietst in de glooiende omgeving. Ik hou ervan om door de dorpjes te slenteren op zoek naar onderwerpen om te fotograferen. Uiteraard weer fraaie, oude deuren gevonden maar ook de markt in Périgueux met verse spullen van het land en de chateaux in de omgeving van Brantôme zijn goede locaties.

Tijdens de “Samenloop voor Hoop” stond schone zus Trix een zelfgemaakt beeld te verkopen waarvan de opbrengst 100% ten goede komt aan het KWF. Het eerste beeld werd aangeboden aan de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders. Ik kon het niet laten een foto van hem te maken toen ik iets op zijn voorhoofd zag zitten. Een ware Moari krijger. Een replica van het beeld van Trix kunt u nog steeds bestellen via de site van het KWF: beeldschoon-na-kanker.

Als laatste foto van juni een foto gemaakt tijdens een etentje met vrienden. De zoon des huizes heeft een markante kop en had ook nog eens zijn haar kort laten knippen. Met het glas in de hand lijkt het misschien alsof er enorm gedronken werd maar ik kan u verzekeren dat het gewoon water was. Het eten was weer heerlijk en gezellig.

De foto’s zijn hier te vinden: foto’s mei en juni 2012

Leave a Reply